headerFoto

Start

Welzijn

Honingbijen

Voor de honingbij is het natuurlijk belangrijk dat hij gezond is. Honingbijen worden door imkers gehouden. De honingbij is dan afhankelijk van de mensen die voor hem zorgen. De imker moet dus zorgen dat de bij goed verzorgd wordt.

Imker

De imker wil het liefst allemaal gezonde bijen hebben, die veel honing maken. Hij wil natuurlijk ook genoeg geld verdienen.

Klant in de winkel

Jij bent belangrijk voor dierenwelzijn als je klant bent in de winkel. Hoe meer je betaalt voor een pot honing, hoe beter de imker voor de bijen kan zorgen.

Partij voor de Dieren

De Partij voor de Dieren wil dat er in Nederland beter met dieren wordt omgegaan. Zij wil bijvoorbeeld minder dieren op een boerderij, zodat de dieren meer ruimte hebben. De Partij voor de Dieren wil dat er betere wetten komen in Nederland die zorgen voor een betere behandeling van alle dieren.

Logo Partij voor De Dieren

Dierenbescherming

De Dierenbescherming komt op voor de rechten van dieren. Zij wil dat alle dieren goed behandeld worden. De Dierenbescherming is tegen dierenmishandeling. Zij richt zich vooral op huisdieren, proefdieren en wilde dieren. Maar steeds vaker ook op de landbouw. Als er dieren in de landbouw niet goed behandeld worden, komt de Dierenbescherming daartegen in actie. De Dierenbescherming wil bijvoorbeeld dat alle dieren genoeg ruimte hebben en dat ze niet hun hele leven binnen staan.

Logo Dieren bescherming

Klik hier voor de Jeugdwebsite van de Dierenbescherming.