headerFoto

Start

Vlees

Voordat wij konijnenvlees kunnen eten, heeft het al een lange weg afgelegd. Het begint allemaal op de konijnenhouderij waar de konijnen worden gefokt. De jonge konijnen worden daar gehouden tot ze ongeveer twaalf weken oud zijn. Dan zijn ze groot genoeg om naar de slacht te gaan.

vleeskonijnen

Vleeskonijnen

Foto: Kninepleats

De meeste konijnen worden in Belgiƫ of Frankrijk geslacht. Om daar te komen, moeten ze lang op reizen. Dit noemen we transport. Vaak worden konijnen in kratten vervoerd naar de slachterij.

Konijnenvlees

Konijnenvlees

Foto: Garitzko

Bij de vleesverwerking wordt het konijnenvlees in stukjes gesneden. Het vlees wordt dan verpakt in een vleesverwerkingsfabriek. Soms wordt het vlees niet kleiner gemaakt en wordt het hele konijn verkocht. Vanaf de vleesverwerkingsfabriek gaat het vlees naar een slager of naar de groothandel. Bij een groothandel worden verschillende soorten eten en drinken verzameld. Voor de supermarkt wordt dan een vrachtauto volgeladen met de spullen die de supermarkt nodig heeft.

Groothandel

Groothandel

Foto: onbekend

Vervolgens komt het vlees in de supermarkt of bij de slager terecht. Als koper ga je hier boodschappen doen. Thuis kun je het vlees dan klaarmaken om op te eten.