headerFoto

Start

Gezondheid

In een goede varkensstal moet een boer aan veel dingen denken. Zo moet hij zorgvuldig het eten samenstellen om goed vlees van het varken te krijgen. De boer moet ook denken aan de temperatuur in de stal en dat de stal goed schoon is. Als de varkens toch ziek worden, dan krijgen ze medicijnen.

Voer

Goed eten en schoon water om te drinken zijn heel belangrijk voor varkens. Als varkens niet goed te eten krijgen, kunnen ze allerlei ziekten krijgen. Ze groeien dan minder goed, waardoor de boer minder vlees kan verkopen.

Gezondheid

Ook varkens worden af en toe ziek. Een ziek varken is rustig, eet minder en gaat in een hoekje zitten. Het zieke varken groeit niet zo hard als een gezond varken, waardoor hij minder vlees geeft.

Een goede stal, goed eten en schoon water zijn heel belangrijk om ervoor te zorgen dat varkens niet ziek worden. Er wordt nog meer gedaan om te voorkomen dat varkens ziek worden. Zo krijgen ze bijvoorbeeld medicijnen in het eten, drinkwater of met een spuitje om ervoor te zorgen dat ze gezond blijven.

Gezonde en tevreden varkens

Gezonde en tevreden varkens

Foto: Annemarije Verspuy